ذِبح به معناي گلو بريدن، و همچنين خفه كردن است.
ذبح اسلامي
بر طبق آيات و روايات اسلامي، تنها در صورتي ميتوان از گوشت حيواناتي مانند بز، گاو، گوسفند و ماكيان استفاده نمود كه به شيوهٔ اسلامي ذبح شده باشند. در اين شيوه حيوان را رو به قبله ميخوابانند و چهار رگ اصلي گردن او را توسط ذابح مسلمان از زير برآمدگي گلو پس از تسميه به طور كامل ميبرند. گوشت حيوان ذبح شده حلال و بدن آن پاك است.
مراحل ذبح دام
۱)ايجاد شرايط كاهنده استرس براي دام است كه بسته به نوع دام متفاوت است.
۲)خون گيري(قطع شريان اصلي خون در گلوي دام)
۳)انتقال به حوضچههاي خون گيري
۴)آويزان كردن لاشه
۵)پوست گيري
۶)خارج كردن امعاء و احشاء
۷)بازرسي لاشه توسط دام پزشك
۸)بازرسي امعاء و احشاء خوراكي دام توسط دامپزشك
۹)شقه كردن لاشه
۱۰)شستوشوي لاشه با آب خنك
منابع
- خميني روح الله؛ رساله توضيح المسايل.
- معين محمّد؛ فرهنگ فارسي، جلد ۲، انتشارات اميركبير.
- جزوه صنايع گوشت و شيلات دكتر كديور. دانشگاه صنعتي اصفهان.
ذِبح به معناي گلو بريدن، و همچنين خفه كردن است.
ذبح اسلامي
بر طبق آيات و روايات اسلامي، تنها در صورتي ميتوان از گوشت حيواناتي مانند بز، گاو، گوسفند و ماكيان استفاده نمود كه به شيوهٔ اسلامي ذبح شده باشند. در اين شيوه حيوان را رو به قبله ميخوابانند و چهار رگ اصلي گردن او را توسط ذابح مسلمان از زير برآمدگي گلو پس از تسميه به طور كامل ميبرند. گوشت حيوان ذبح شده حلال و بدن آن پاك است.
مراحل ذبح دام
۱)ايجاد شرايط كاهنده استرس براي دام است كه بسته به نوع دام متفاوت است.
۲)خون گيري(قطع شريان اصلي خون در گلوي دام)
۳)انتقال به حوضچههاي خون گيري
۴)آويزان كردن لاشه
۵)پوست گيري
۶)خارج كردن امعاء و احشاء
۷)بازرسي لاشه توسط دام پزشك
۸)بازرسي امعاء و احشاء خوراكي دام توسط دامپزشك
۹)شقه كردن لاشه
۱۰)شستوشوي لاشه با آب خنك
منابع
- خميني روح الله؛ رساله توضيح المسايل.
- معين محمّد؛ فرهنگ فارسي، جلد ۲، انتشارات اميركبير.
- جزوه صنايع گوشت و شيلات دكتر كديور. دانشگاه صنعتي اصفهان.